Teus Nobel “de toekomst van jazz” treedt op op Jazz in het Dorp!

Het programma is bíjna helemaal rond en één ding kunnen we je al vertellen: het wordt weer een geweldige line-up! Deze maand presenteren we je alvast een paar van mooie namen die 4 september op het podium zullen schitteren. Zoals… Teus Nobel!

 Legacy
‘De toekomst van de jazz is opgestaan’ schreef het gezaghebbende magazine Jazzism in de recensie over het album Legacy van Teus Nobel. Dat de 34-jarige Nederlandse trompettist serieus wordt genomen, blijkt ook uit de Radio 6 Soul & Jazz Talent Award en de Laren Jazz Award die hij in ontvangst mocht nemen. Nobel was in het afgelopen decennium sectiespeler in bands van onder meer Caro Emerald, Frank McComb en Brandon Flowers.

Social Music
Dit jaar presenteert het Teus Nobel Quintet de derde plaat Social Music tijdens het North Sea Jazz Festival. Op Jazz in het Dorp speelt hij ook nummers van dit nieuwe album. De muziek op dit album kwam tot stand in samenwerking met gitarist en producer Merlijn Verboom. De titel verwijst naar Miles Davis die de term gebruikte als beschrijving voor hedendaagse muziek, voortbordurend op alles dat eraan voorafging. Naast Davis glinsteren op Social Music de invloeden van Roy Hargrove, Flying Lotus en D’Angelo door.

Geplaatst in Uncategorized.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *