Optredens

Benieuwd wie er op de eerste editie van Jazz in het Dorp optreden? Lees het hier!

We zijn overweldigd door de hoeveelheid reacties van musici en artiesten die graag willen optreden. Het was niet makkelijk om bij zoveel aanbod een programma te maken zonder mensen teleur te stellen. We hebben voorrang gegeven aan muzikaal talent uit Amstelveen, zodat het echt een festival voor Amstelveen, door Amstelveen is. En natuurlijk was ons beperkte budget ook een factor. Wij zijn er van overtuigd dat we geslaagd zijn om een swingend en gevarieerd programma samen te stellen. Hier vast een paar voorproefjes!

J4A

Attachment-1-1Swing mee met de groovy en Latin klanken van J4A (Gijs Bierenbroodspot tenor sax, Ron van Beaumont piano, Richard van Beaumont bas gitaar, Nildo Delfina percussie en Peter Vos drums).  Samen met Amstelveense ontdekking, zangeres Sylvia Blom, zorgen zij voor een spetterend optreden op het Dorpsplein. Je zult spijt hebben als je dit mist!


Liv Webbers/Placid Notes

Placid TonesDit kwartet van vier jonge muzikanten leerde elkaar kennen op de muziekopleiding van het Art&EntertaimentCollege in Amsterdam. Alle bandleden zijn  breed georiënteerd  in verschillende muziekstijlen, maar spelen tijden Jazz in het Dorp heerlijke  jazzmuziek .Met Joeri Grooff als drummer, Jermaine Westfa op keys, Georgio Armari Suiker op bass en Liv Webbers als Zangeres speelt de band klassieke jazz standards, maar ook worden zij geinspireerd door de nieuwe generatie jazz-artiesten met als groot voorbeeld Amy Winehouse.


Lilian

lilywashereZangeres Lilian begon in een kinderkoor en heeft vele jaren later het zingen weer opgepakt. Nadat zij jarenlang zong in popkoor ‘Da Capo’ en een vrouwenband, werd duidelijk dat haar hart bij jazz en lichte pop ligt. Bij ‘Vrienden van Jazz’ in Uithoorn en Aalsmeer, onder leiding van haar vriendin Shyla Zoet, heeft zij kunnen proeven van het zingen van deze muziek. Zo is zij uiteindelijk terecht gekomen bij de 4-mans band ‘Lily was Here’, waar zij voor deze gelegenheid zal worden begeleid door Dennis Maks. Lilian zal nummers ten gehore brengen van o.a. Melody Gardot en Sting


DJ Pierre de la Mer

Corporate Headshot Session with Peter-Preview Unprocessed-0039Ook als er even geen band optreedt op het Co van der Horst-podium op het Dorpsplein hoef je je geen moment te vervelen. Dan draait de Amstelveense DJ Pierre de la Mer heerlijke jazzplaten. Pierre draait al jaren platen op feestjes, bruiloften en kleine festivals. Hij heeft diverse soorten muziek (zoals dance en 80's classics) en neemt deze zondag natuurlijk zijn jazzy sounds mee. Voetjes van de vloer!


Bordeaux Quartet

Bordeaux Quartet Foto

Het Bordeaux Quartet bestaat uit twee generaties talentvolle jazz muzikanten; zangeres Medine Bouma, met haar warme, soulvolle jazz sound en drummer Timo Menkveld met zijn vloeiende, pulserende stijl. Zij vormen een prachtige harmonie met het stuwende, melodische bas spel van Maruka van Galen en de met blues doordrenkte jazzlijnen van gitarist Job Verhaar. Het kwartet brengt een repertoir dat bestaat uit Jazz Standards, waarbij muzikale uitstapjes niet worden geschuwd. Kom langs en geniet!

De spiksplinternieuwe website van Het Bordeaux Quartet vind je hier.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *