Jazz in het Dorp is een gezellig, kleinschalig, laagdrempelig en gratis toegankelijk jazzfestival. Wij proberen je met zoveel mogelijk verschillende jazzstijlen kennis te laten maken. Uitgevoerd door jonge jazztalenten, Amstelveense bands en regionale smaakmakers. Zo is er voor ieder wat wils! 

Het programma voor 2017 wordt binnenkort bekend gemaakt. Zie hieronder welke fantastische artiesten vorig jaar optraden op Jazz in het Dorp.

/* * Custom CSS For Timetable */ #sched-schedule-2-860772477 .sched-column-header { background: #0a0a0a; color: #ffd700; } #sched-schedule-2-860772477 .sched-column-header:after { background: #ffd700; } #sched-schedule-2-860772477 .sched-columns .sched-column:last-child .sched-column-header:after { background: #0a0a0a; } #sched-schedule-2-860772477 .sched-column-bg-block { background: #ffd700; border-color: #dcddd9; } #sched-schedule-2-860772477 .sched-column-bg-block:after { background: #dddddd; } #sched-schedule-2-860772477 .sched-row-no-title .sched-column .sched-column-bg { box-shadow: 0 -1px 0 #dcddd9; } #sched-schedule-2-860772477 .sched-title { color: #ffd700; } #sched-schedule-2-860772477 .sched-time-value { color: #3f3f3f; } #sched-schedule-2-860772477 .sched-event .sched-event-inner { color: #0a0a0a; text-align: center; } #sched-schedule-2-860772477 .sched-event.sched-event-invert .sched-event-inner { } #sched-schedule-2-860772477 .sched-event-title { text-overflow: ellipsis; white-space: nowrap; overflow: hidden; } #sched-schedule-2-860772477-popup .sched-popup-description { } #sched-schedule-2-860772477-popup .sched-popup-description .sched-meta a, #sched-schedule-2-860772477-popup .sched-popup-description .sched-popup-description-text a { color: #18bc9c; } #sched-schedule-2-860772477-popup .sched-popup-description .sched-meta, #sched-schedule-2-860772477-popup .sched-popup-description .sched-popup-description-text { color: #0a0a0a; background: #ffffff; }
Dorpsplein
PODIUM 1 - BMW Van Poelgeest

14:00 - 14:45

TEUS NOBEL
14:45 - 15:45
De Nederlandse Miles Davis!

‘De toekomst van de jazz is opgestaan’ schreef het gezaghebbende magazine Jazzism in de recensie over het album Legacy van Teus Nobel. Dat de 34-jarige Nederlandse trompettist serieus wordt genomen, blijkt ook uit de Radio 6 Soul & Jazz Talent Award en de Laren Jazz Award die hij in ontvangst mocht nemen. Nobel was in het afgelopen decennium sectiespeler in bands van onder meer Caro Emerald, Frank McComb en Brandon Flowers.

Dit jaar presenteert het Teus Nobel Quintet de derde plaat Social Music tijdens het North Sea Jazz Festival. Op Jazz in het Dorp speelt hij ook nummers van dit nieuwe album. De muziek op dit album kwam tot stand in samenwerking met gitarist en producer Merlijn Verboom. De titel verwijst naar Miles Davis die de term gebruikte als beschrijving voor hedendaagse muziek, voortbordurend op alles dat eraan voorafging. Naast Davis glinsteren op Social Music de invloeden van Roy Hargrove, Flying Lotus en D’Angelo door.

15:45 - 16:30

LORREN
16:30 - 17:30
Stoere zangeres met unieke stem!

Met het zelfgeschreven debuutalbum ‘Shades of blue’ is Nederland een nieuw talent rijker: Lorrèn. Lorrèn is pas 23 en is nu al uitgeroepen tot ‘Radio 2 Talent’. De zangeres is geïnspireerd door artiesten als Selah Sue, Adele, Amy Winehouse en Ella Fitzgerald. Op 5 oktober treedt ze op in Paradiso, maar op 4 september al op Jazz in het Dorp! Een spatzuivere zangeres en excellent songschrijfster. De pas drieëntwintig jarige zangeres Lorrèn, geboren in Israël, draait al vele jaren mee in de Nederlandse muziekwereld. Na twee succesvolle jaren met haar band The Jetts besluit Lorrèn solo verder te gaan. Die stap leidde tot optredens in de North Sea Jazz Club en de Sugar Factory en mocht ze Giel Beelen en Leo Blokhuis tot haar fans rekenen. Na het succes van haar eerste single ‘The Game Of Love’ (waardoor ze tot ‘Radio 2 Talent’ uitgeroepen is), bracht de zangeres in het najaar van 2015, haar debuutalbum ‘Shades of Blue’ uit. Voor de CD schoot haar muzikale familie ook nog te hulp, want vader Ron Rettich heeft de vioolpartijen ingespeeld. Inspiratie voor de muziek haalt de zangeres uit soul, jazz en popklanken van de muziek van Selah Sue, Adele, Amy Winehouse maar ook haar grote jazzheldin Ella Fitzgerald: “Muziek moet voor mij heel puur zijn, wat al deze dames gemeen hebben met elkaar is dat ze me direct raken. Dat hoop ik zelf ook te kunnen doen met mijn eerste CD”. Nou dat doet ze!

17:30 - 18:15

COOL DAWN - WEST COAST JAZZ TENTET (tbc)
18:15 - 19:15
Thelonious Monk nog nooit zo uitgevoerd!

Op 13 februari 2016 ging het nieuwe ‘Meet Monk’ repetoire van Cool Dawn in premiere. Aanwezig was André Hodeir’s vrouw Michele, die speciaal voor het concert uit Frankrijk was gekomen.

Medio jaren vijftig arrangeerde Andre Hodeir (1923-2011) een aantal stukken van de jazzpianist Thelonious Monk voor de Jazz Groupe de Paris, met Kenny Clarke op drums (Modern Jazz Quartet) en Nat Peck op trombone (Glenn Miller) die langere tijd in Paris verbleven. Als leerling van de klassieke componist Olivier Messian ontwikkelde Hodeir een bijzondere wijze van arrangeren met sterke klassieke invloeden qua instrumentatie en toonzetting. Hodeir gaf bekende Monk nummers als Bemsha Swing en ‘Round Midnight een geheel eigen karakter. Ook schreef Hodeir een aantal eigen stukken voor de de Jazz Groupe de Paris, zoals Oblique en On a Standard.

Feyo Sickinghe raakte gefascineerd door de Jazz Groupe de Paris. De bladmuziek bleek echter onvindbaar. Na een zoektocht kwam Sickinghe in contact met Andre Hodeir’s weduwe Michele. Zij gaf hem kopiëen van de originele manuscripten die de basis vormen voor de ‘Meet Monk’ concertreeks van Cool Dawn die in februari van start is gegaan.

Meet Monk repertoire: Bemsha Swing – ‘Round Midnight – Criss Cross – Parisian Thoroughfare – Eronel – Oblique – On a Standard – Milano (versie Hodeir) – Milano (versie Modern Jazz Quartet) Evanescence – Jordu – Fontainebleau – Paradoxe 1

AGEETH DE HAAN
13:00 - 14:00
Swingend Interactief Kinderliedjesprogramma!
Ageeth de Haan
Dag zon, dag zee!

In het liedjes programma: Dag zon, dag Zee! zingt Ageeth de mooiste uit haar gehele repertoire. Eerst op North Sea Jazz Kids en daarna bij ons! Met gastoptreden van Teus Nobel wordt het zeker een swingend feestje!
“Ik zit hier zo lekker” is een zin uit één van de liedjes en vertelt meteen iets over de sfeer. Meedoen of alleen kijken en luisteren, het publiek kiest zelf. In dit sprankelende interactieve liedjes programma neemt Ageeth je mee.
Een mix van kleinkunst, pop en jazz De liedjes van Ageeth zijn aantrekkelijk voor jong en oud. Ze gebruikt heldere taal, communiceert via allerlei soorten muziek en weet een magische sfeer te creëren. Het werk van Ageeth wordt omschreven als ‘een mix van kleinkunst, pop en jazz voor kinderen’. De onderwerpen liggen heel dichtbij. Bijvoorbeeld: een huisdier, de zee, liefde voor opa en oma, maar ook post of limonade met taart. De beleving staat centraal, wat leidt tot poëtische, warme, grappige en fantasierijke liedjes.

19:15 - 20:00

THE NEW AMSTERDAM VOICES
20:00 - 21:00
Zevenstemmige a capella!

New Amsterdam Voices is een zevenstemmige a capella groep uit Amsterdam. Met een frisse mix van jazz en pop brengen zij een vernieuwend geluid dat van begin tot eind weet te boeien. Alle zeven vocalisten hebben jazz-zang aan het Conservatorium van Amsterdam gestudeerd. Maartje Meijer is hun huisarrangeur en producer.

New Amsterdam Voices staan sinds 2011 op locaties als het Bimhuis, Bethany’s Jazz Club, Beauforthuis, verscheidene festivals (o.a. Uitmarkt Amsterdam, Meer Jazz Festival en Jazztival) en andere theaters en jazzpodia door heel Nederland. Ook zijn zij regelmatig op de nationale radio te horen (o.a. bij Mijke & Co op Radio 6 en Opium op Radio 4). In 2013 verleende de groep medewerking aan het debuutalbum van Maartje Meijer, Virgo, dat in oktober van dat jaar werd gepresenteerd in het Bimhuis. In juli 2014 namen zij succesvol deel aan de internationale a capella competitie Vokal Total in Graz, Oostenrijk. Ze wonnen de 2e prijs in de Jazz-categorie en de 3e prijs in de Pop-categorie.
New Amsterdam Voices heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Kim Nazarian (New York Voices), Peter Eldridge (New York Voices), Anders Jalkéus (The Real Group) & Michele Weir (arrangeur voor o.a. New York Voices, The Manhattan Transfer).
Op 2 mei presenteerden New Amsterdam Voices hun debuut EP met twee uitverkochte concerten in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond te Amsterdam.

Museum Jan van der Togt
PODIUM 2 - Van Kerkwijk
14:45 - 15:45

ELVIS SERGO
17:30 - 18:15

Na zijn succesvolle optreden vorig jaar op Jazz in het Dorp, is Elvis Sergo ook dit jaar weer van de partij! Elvis Sergo heeft zijn conservatorium opleiding afgerond in Alkmaar en Enschede voor het hoofdvak Hammond Orgel. Hij heeft bijvak gevolgd voor piano bij Nol Sicking in Alkmaar. Elvis is vooral free-lance musicus maar speelt sinds een jaar vast bij Joep Pelt. Met zijn trio ‘Three Elements’ en het duo ‘The Fabulous Jets’ bracht hij recent een EP uit.

Het repertoire bestaat uit stukken uit de jazz-, latin- & funk traditie alsmede eigen werk. Het werk van Elvis Sergo kan worden omschreven als ritmisch met een harmonische twist en groove georiënteerd, wat weer te danken is aan zijn achtergrond als Hammond organist. Zie ook www.elvissergo.nl.

13:00 - 14:00

15:45 - 16:30

De jonge pianist Xavi Torres, één van de meest vooraanstaande en veelbelovende muzikanten afkomstig uit Spanje, is momenteel woonachtig in Amsterdam, waar hij zijn Master Jazz Piano en Bachelor Klassiek Piano momenteel aan het afronden is aan het Conservatorium van Amsterdam.
In maart 2015 won hij de Keep an Eye International Jazz Award met zijn trio, evenals de prijs voor beste soloist in 2014 van dezelfde competitie. Daarnaast was hij finalist in de Dutch Jazz Competition 2014 met de band Trempera! en kreeg hij de award voor ‘Beste groep van 2015’ door de Catalaanse Jazz Musici Associatie.
De band speelt een repertoire dat grotendeels gebaseerd is op originele composities van Xavi Torres die zoekt naar de persoonlijkheid van het trio, een eigen geluid dat het resulataat is van een mix van zijn brede muziek invloeden zoals o.a. Brad Mehldau, Wayne Shorter, Gerald Clayton, The Beatles, J. Brahms en M. Ravel. De band ontwikkelt constant hun concept, fris en uniek, denkt ‘out of the box’ en zoekt naar nieuwe muzikale avonturen.
De band bracht kortgeleden hun eerste CD uit, Skyline, geproduceerd door de bekende Spaanse muzikant Joan Diaz. Het album is al gepresenteerd op vele festivals in Spanje, Italië en Nederland (o.a. op het Amsterdam Grachten Festival, Bimhuis, Meer Jazz Festival, Siena Jazz Festival, Jamboree Barcelona).

TRIO MARK WANNINKHOF
14:00 - 14:45

Het trio bestaat uit Mark Wanninkhof uit Amstelveen op piano, Thomas Kwakernaat uit Badhoevedorp op de Contrabas en Pieter Bast op de drums. Zij spelen aanstekelijke Jazz en Latin.

Mark heeft een authentieke, krachtige,  soms rauwe en soms lyrische stijl van spelen. Zijn mede- muzikanten weten hier, waar gewenst, subtiel op in te spelen of hem uit te dagen naar meer…..  

16:30 - 17:30

A CASE OF US
19:15 - 20:00

Ronald Fransen (piano) en Daphne Allard (zang) vormen tesamen A Case Of Us. Dit duo speelt al ruim 10 jaar samen met enthousiasme en plezier. Aanvankelijk in een groot James Taylor-project. Vervolgens hebben zij samen dit repertoire meer uitgebreid en inmiddels zijn zij thuis in meerdere muziekstijlen, waaronder ook de Jazz. A Case Of Us zal tijdens Jazz In Het Oude Dorp Jazz Standards (oa Cry Me A River) ten gehore brengen, afgewisseld met oa liederen van Kurt Weill ( I’m A Stranger Here Myself), Joni Mitchell ( A Case Of You) en Madeleine Peyroux (I’ll Look Around)

De piano maakt een groot onderdeel uit van Ronalds leven, gezien het feit dat hij al 30 jaar werkt voor van Kerkwijk piano’s als pianotechnicus. Daarnaast heeft hij een grote passie voor het spel en speelde hij in verschillende bands waaronder Just For Fun, waarvan hij als liedschrijver de leidende kracht was. Daphne zingt al vele jaren. Zij deed ooit de vooropleiding conservatorium, maar wilde niet de klassieke kant op en koos om die reden een andere weg. Zij zong vervolgens in verschillende bands en had meerdere jaren zangles bij zangeres Lyda van Tol. Naast A case Of Us maakt Daphne onderdeel uit van het ensemble Lyda’s Ladies.

Tijdens het concert zullen Lyda’s Ladies te gast zijn en een aantal nummers ten gehore brengen. Lyda’s Ladies is een enthousiaste groep geoefende zangeressen, allen geschoold door zangeres Lyda van Tol, en ontstaan nadat Lyda spontaan met hen de opening van de Piano Promenade in Amstelveen in 2013 heeft verzorgd. Daarna hebben zij hun eigen klank en kleur weten te ontwikkelen. Als het nodig is, staat Lyda voor het ensemble, zingt zij mee of begeleidt op de piano. Zij maakt de arrangementen die op het ensemble zijn afgestemd. Het repertoire bestaat uit Jazz tot de klassieke muziek en er is een prachtig Kerstprogramma. Inmiddels treden de Ladies regelmatig op en zijn zij ervoor in om nog veel mooie projecten te ontwikkelen.

18:15 - 19:15

20:00 - 21:00

16:30 - 17:30

XAVI TORRES TRIO
15:45 - 16:30

De jonge pianist Xavi Torres, één van de meest vooraanstaande en veelbelovende muzikanten afkomstig uit Spanje, is momenteel woonachtig in Amsterdam, waar hij zijn Master Jazz Piano en Bachelor Klassiek Piano momenteel aan het afronden is aan het Conservatorium van Amsterdam.
In maart 2015 won hij de Keep an Eye International Jazz Award met zijn trio, evenals de prijs voor beste soloist in 2014 van dezelfde competitie. Daarnaast was hij finalist in de Dutch Jazz Competition 2014 met de band Trempera! en kreeg hij de award voor ‘Beste groep van 2015’ door de Catalaanse Jazz Musici Associatie.
De band speelt een repertoire dat grotendeels gebaseerd is op originele composities van Xavi Torres die zoekt naar de persoonlijkheid van het trio, een eigen geluid dat het resulataat is van een mix van zijn brede muziek invloeden zoals o.a. Brad Mehldau, Wayne Shorter, Gerald Clayton, The Beatles, J. Brahms en M. Ravel. De band ontwikkelt constant hun concept, fris en uniek, denkt ‘out of the box’ en zoekt naar nieuwe muzikale avonturen.
De band bracht kortgeleden hun eerste CD uit, Skyline, geproduceerd door de bekende Spaanse muzikant Joan Diaz. Het album is al gepresenteerd op vele festivals in Spanje, Italië en Nederland (o.a. op het Amsterdam Grachten Festival, Bimhuis, Meer Jazz Festival, Siena Jazz Festival, Jamboree Barcelona).

thv De Kapper
PODIUM 3 - AH van der Linden
12:00 - 13:15

20:00 - 21:00

FLUKS
17:00 - 18:00
Electro Indie Jazz Trio

Fluks is een nieuw powertrio bestaande uit trompet, synthesizers en drums/samples. De bandleden nemen elementen uit nu-jazz, (broken-) beats, elektronische muziek en indie pop en smeden daarmee hun eigen songs. Soms heftig als de stad, dan weer rustig als het buitenleven. Voorlopig noemen ze het Electro Indie Jazz. De eerste EP heet November en is uitgebracht op het Nederlandse Flyin’ High Records. Er gaan geruchten dat de tweede EP April gaat heten.

Fluks bestaat uit: Gerben Klein Willink (trompet), Mathijs Duringhof (synthesizers) en Bob Roos (drums/samples).

18:00 - 19:00

16:00 - 17:00

CARMEN GOMES INC
13:00 - 14:00
Souljazz with a bluesy touch

Een optreden van Carmen Gomes Inc. is een verkenning in muziek. Omdat de leden van het kwartet als geen ander weten dat geen twee uitvoeringen van een nummer ooit hetzelfde kunnen zijn en omdat het misschien wel juist om die verkenningstocht gaat.

CGI is: Gitarist Folker Tettero; zijn bluesy sound zorgt voor net het beetje gewicht dat Gomes nodig heeft om haar stem te kunnen laten leunen op zijn akkoorden en riffs. Dat geeft bassist Peter Bjørnild en drummer Bert Kamsteeg op hun beurt weer meer vrijheid, zodat ze Gomes muzikaal uitdagen om tot het uiterste te gaan. En dat merk je. Haar op het conservatorium geschoolde stem kan kreunen, grommen en uithalen. Ze maakt haar nummers persoonlijk en oprecht, maar tegelijkertijd uitdagend en meeslepend, vol passie en energie.

Carmen Gomes Inc. draait om vier muzikanten die een perfecte melange zoeken van individuele expressie en harmonieus samenspel. Muziek die wordt gemaakt door vier mensen die begrijpen dat er uiteindelijk maar één de baas is. En dat is het lied.

Carmen Gomes won het Nederlands Jazz Vocalisten Concours en de "Singer of the Year Award" bij het Concours van het Breda Jazz Festival, dat werd gewonnen door haar band. Ze maakte opnames met het Metropole Orkest, speelde op het North Sea Jazz Festival, het Yokohama jazz festival in Japan, Copenhagen Jazzfestival en trad o.a. op met Louis van Dijk en Eric Vloeimans, Rob de Nijs, Angela Groothuizen en het Goede Doel. Carmen Gomes Inc. heeft diverse theater tournees gemaakt en 12 albums uitgebracht.

THE BUSQUITO'S
15:00 - 16:00
Swingend, wervelend, vrolijk entertainment!

The Busquitos spelen jazzy instrumentale en vocale met diepe Louis Armstrong-rasp gezongen muziek, als de sfeer het toelaat mengen zij zich, draadloos in het publiek en brengen een muzikale serenade, laten het publiek een limbo- of stoelen- of line-dans doen of spelen een meezinger van hun aanstekelijk jazzy repertoire.

The Busquitos spelen een zeer gevarieerd repertoire. Van de ‘Roaring Twenties’ tot gistermiddag. Hot Club, Jazz, Country, Pop, Klassiek, alles komt voorbij. Liedjes van Disney, Django Reinhardt, The Mills Brothers, Louis Prima, Sonny Rollins, and Irving Berlin, om er zomaar een paar te noemen. Ook leuke herkenbare tunes als van: Benny Hill, The Love Boat, The Flintstones, Rawhide, The Nanny etc. etc. passeren de revue.

Entertainment voor de kleinsten (er zijn altijd Busquito-kleurplaten en kleine surprises in de grabbelton) en voor de alleroudsten ( “Foxy Foxtrot” of “Op Een Mooie Pinksterdag” staan evt. ook op 't repertoire)!

14:00 - 15:00

PITCH & THE SWIFFERS
19:00 - 20:00
Hein de Kort speelt Surf Jazz

Instrumentele Amstelveens/Amsterdamse gitaarband rond de bekende cartoonist Hein de Kort speelt wat ze zelf Surf Jazz noemen. Oorspronkelijk uitgaande van de oude surf muziek; denk aan The Ventures, the Shadows, Dick Dale en the Surfers. Maar van lieverlee steeds meer nummers in het repertoire van wat ”modernere” (surf) bands: The Blue Stingrays, Los Straitjackets e.a.

Alle muzikanten van “Pitch & the Swiffers" hebben een muzikaal verleden. Ieder lid van de band heeft in verschillende samenstellingen gespeeld. Vandaar het brede repertoire zoals jazz, blues, classics, ballads, rock&roll en surfjazz. De vaste bezetting van de band bestaat uit:

Roel van Reenen Hij speelde jarenlang slagwerk in allerlei bandjes in de jeugdhonken van Amstelveen en in de SH-Band. Door drukke werkzaamheden moest hij de muziek op een wat lager pitje zetten. Nu ziet hij Pitch & the Swiffers als een perfecte mogelijkheid om al zijn ervaring weer te laten horen. Roel is ook erg handig in te zetten als "backing vocal".

Rob van Zutphen Hij begon zijn muzikale carrière heel lang geleden als slaggitarist bij de SH-Band. Al snel ontwikkelde zich zijn liefde voor de bas-gitaar, en hij ruilde zijn Stratocaster in voor een Jazzbass. Een ervaring die in 30 jaar is opgebouwd. Pitch & the Swiffers is voor hem een logisch vervolg.

Henk van den Hurk Ons podiumbeest. Op elke buhne in Nederland heeft hij gestaan. Jarenlang als vaste gitarist in de band van de Jasperina de Jong Theatershow. De blues kent geen geheimen meer voor Henk. Daarbij is hij ook nog muziekleraar. Mooier kun je niet hebben bij een band.

Hein de Kort Onze slag-gitarist. Als je jarenlang trompet hebt gespeeld in je eigen band, dan kan het niet anders dan dat je gitaar wilt spelen in de band van een ander. Da's logisch. Muziek maken is tenslotte het leukste wat er is. Pitch & the Swiffers is voor Hein een open deur in C-majeur.

Stationsstraat
PODIUM 4 - Dansschool Mittelmeijer
LUNCHCONCERT
12:00 - 13:15
Genieten van heerlijke muzikale lunch!
Categorie: Lokale Helden
Stijl: Jazzstandards & Bossanova

Zondag 23 augustus, 12 uur. Het is de eerste week na de zomervakantie, maar hoewel werk en school weer zijn begonnen, zindert de zomer nog na. De eerste jazzmelodieën dansen door het dorp. Een prima moment om gezellig bij te praten met vrienden en bekenden. Lange tafels, lekker eten en goed gezelschap. En, niet te vergeten: een geweldig jazzoptreden! Klinkt dat je als muziek in de oren?

Begin Jazz in het Dorp dan om 12 uur met een verrukkelijke lunch in de Stationsstraat! Het Broodkeldertje serveert tijdens het lunchconcert heerlijke huisgemaakte soep en luxe sandwiches. Een unieke gelegenheidsformatie bestaande uit de beste docenten van de Muziekschool Amstelveen veroorzaakt een geweldig jazzoptreden.

De docenten van de muziekschool hebben allen ruime ervaring in zowel het commerciële- als het jazzcircuit. Harriet Middelhoek treed ook op met THE DUTCH PALLADIUM ORCHESTRA, de in Duitsland gesitueerde groep THE CROONETTES en de vocal group SHOOTING STAR. Peter Bergman speelde jarenlang met Jamento, Sfeq (o.a. op het North Sea Jazz Festival) en speelde onlangs nog op de live dvd van Caro Emerald. Orjan Graafmans speelt o.a. met de Gerard Kleijn group en het Clazz ensemble. Martin Lichters treed vooral solo op als gitaarsolist, jazz & bossa nova vocalist en loopstation. Rob van de Oever speelt vandaag zelfs twee keer, ook met Elsie Nouvel. Vandaag spelen de docenten jazzstandards en bossa nova's, lekkere achtergrondmuziek voor bij de jazzlunch.

Lunch je mee? Het lunchconcert duurt van 12:00 tot ca 13:15. Kaartjes kosten 15 euro per persoon en zijn vanaf nu te koop bij ‘t Broodkeldertje en The WineKitchen. De prijs is exclusief drankjes, deze zijn verkrijgbaar met consumptiemunten. Reserveer nu jouw tafel aan het podium, want op is op!

19:00 - 20:00

JUNIOR JAZZ COLLEGE 1
14:00 - 15:00
Jong toptalent blaast je van je schoenen!

Jazz in het Dorp is trots op haar samenwerking met het Junior Jazz College van het Conservatorium van Amsterdam. Met veel plezier bieden wij deze jonge jazztalenten een podium! Totaal 4 verschillende ensembles, begeleid door verschillende conservatorium docenten laten vandaag zien dat Jazz (nu al) hun lust en hun leven is!

Het Junior Jazz College staat open voor leerlingen trompet, trombone, saxofoon, piano, zang, bas, gitaar en drums van 12 tot 18 jaar. Het is in theorie mogelijk zes jaar aan het Junior Jazz College te studeren. Aan het einde van de opleiding hebben leerlingen in principe genoeg theorie- en praktijkervaring voor het toelatingsexamen van de vakopleiding van het CvA.

Meer info over deze nationale opleiding voor jong toptalent: http://www.ahk.nl/conservatorium/opleidingen/jong-talent/junior-jazz-college/

JUNIOR JAZZ COLLEGE 2
16:00 - 17:00
Jong toptalent blaast je van je schoenen!

Jazz in het Dorp is trots op haar samenwerking met het Junior Jazz College van het Conservatorium van Amsterdam. Met veel plezier bieden wij deze jonge jazztalenten een podium! Totaal 4 verschillende ensembles, begeleid door verschillende conservatorium docenten laten vandaag zien dat Jazz (nu al) hun lust en hun leven is!

Het Junior Jazz College staat open voor leerlingen trompet, trombone, saxofoon, piano, zang, bas, gitaar en drums van 12 tot 18 jaar. Het is in theorie mogelijk zes jaar aan het Junior Jazz College te studeren. Aan het einde van de opleiding hebben leerlingen in principe genoeg theorie- en praktijkervaring voor het toelatingsexamen van de vakopleiding van het CvA.

Meer info over deze nationale opleiding voor jong toptalent: http://www.ahk.nl/conservatorium/opleidingen/jong-talent/junior-jazz-college/

JUNIOR JAZZ COLLEGE 3
18:00 - 19:00
Jong toptalent blaast je van je schoenen!

Jazz in het Dorp is trots op haar samenwerking met het Junior Jazz College van het Conservatorium van Amsterdam. Met veel plezier bieden wij deze jonge jazztalenten een podium! Totaal 4 verschillende ensembles, begeleid door verschillende conservatorium docenten laten vandaag zien dat Jazz (nu al) hun lust en hun leven is!

Het Junior Jazz College staat open voor leerlingen trompet, trombone, saxofoon, piano, zang, bas, gitaar en drums van 12 tot 18 jaar. Het is in theorie mogelijk zes jaar aan het Junior Jazz College te studeren. Aan het einde van de opleiding hebben leerlingen in principe genoeg theorie- en praktijkervaring voor het toelatingsexamen van de vakopleiding van het CvA.

Meer info over deze nationale opleiding voor jong toptalent: http://www.ahk.nl/conservatorium/opleidingen/jong-talent/junior-jazz-college/

JUNIOR JAZZ COLLEGE 4
20:00 - 21:00
Jong toptalent blaast je van je schoenen!

Jazz in het Dorp is trots op haar samenwerking met het Junior Jazz College van het Conservatorium van Amsterdam. Met veel plezier bieden wij deze jonge jazztalenten een podium! Totaal 4 verschillende ensembles, begeleid door verschillende conservatorium docenten laten vandaag zien dat Jazz (nu al) hun lust en hun leven is!

Het Junior Jazz College staat open voor leerlingen trompet, trombone, saxofoon, piano, zang, bas, gitaar en drums van 12 tot 18 jaar. Het is in theorie mogelijk zes jaar aan het Junior Jazz College te studeren. Aan het einde van de opleiding hebben leerlingen in principe genoeg theorie- en praktijkervaring voor het toelatingsexamen van de vakopleiding van het CvA.

Meer info over deze nationale opleiding voor jong toptalent: http://www.ahk.nl/conservatorium/opleidingen/jong-talent/junior-jazz-college/

13:00 - 14:00

15:00 - 16:00

17:00 - 18:00

Zwarte Pad
PODIUM 5 - Poundwise, Voorma & Millenaar
12:00 - 12:45

Corinna Kramer
12:45 - 13:45
Latin Jazz

Het Corinna Kramer Quartet bestaat uit jazz vocaliste Corinna Kramer en leden van de Radio 6 huisband.

Corinna Kramer woonde afwisselend in Amsterdam, Londen en New York. Met zijn vele bars en jazz clubs is New York City een inspirerende jazz stad; ze speelde er regelmatig met Julio Fernandez van Spyro Gyra. Ze werkte er aan haar jazz chops in het 'scat lab' van bebop- en vrije improvisator Jay Clayton en volgde er workshops bij Mark Murphy en Judy Niemack. Ook de vrije improvisatie scene in Brooklyn was een bijzondere leerervaring.

Na een verblijf van 10 jaar in Londen en New York is Corinna weer helemaal terug in Amsterdam en Amstelveen. Hier is ze vaak te vinden in Bethany's Jazz Club, het vaste podium voor jazz en aanverwante stijlen. Tijdens haar studie musicologie aan de UvA ontwikkelde ze een passie voor flamenco. Sindsdien staat er ook altijd Zuid-Amerikaanse muziek als bossa nova, bolero en tango op haar repertoire.

Op Jazz in het Dorp treedt Corinna op met een super combo: de leden van de huisband van Radio 6, met Sven Schuster op contrabas en Victor de Boo op drums. Thijs Cuppen speelt piano.

SADIE'S CHOICE
15:00 - 16:00
SouLounge door Amstelveense toppers!

Sadie’s Choice: een (semi-akoestische) band die de zwoele sfeer van gepassioneerde jazzy soul brengt, waarbij ook bekende pop, funk & dance songs in een eigenwijs soulful jasje worden gestoken.

Sadie’s Choice bestaat uit zeer gepassioneerde, talentvolle muzikanten die allen al jaren hun strepen in de Nederlandse muziekwereld en daarbuiten, hebben verdiend… hieronder ook echte Amstelveense toppers: 3 zeer populaire docenten aan de afdeling ‘Pop & Jazz' van de Muziek- & Dansschool Amstelveen.

De bezetting bestaat uit Theo Boddeke als bandleider/toetsenist, saxofonist Wouter Wierda, gitarist Bastiaan Mulder, bassist Peter Bergman, drummer Arie den Boer en Sadie als front-woman/leadzangeres .

Sadie’s Choice presenteert tijdens Jazz in het Dorp, SouLounge: funky jazzy soul! Het repertoire bestaat uit bewerkingen van songs van o.a. Amy Winehouse, Alicia Keys, Angie Stone, The Isley Brothers, John Legend & Chaka Khan, maar ook Adele, Selah Sue & San Cooke... om maar een paar te noemen.

Leuk om te weten, is dat deze Amstelveense band reeds internationaal airplay geniet!

16:00 - 17:00

ANN'D FRIENDS
13:00 - 14:00
West Coast Jazz door aanstormend jazztalent

Ann'd Friends drumtalent Annick Sickinghe (17) maakte vorig jaar met Prinses Christina Jazzconcours prijswinnaars pianist Stefan Bos (18) en bassist William Barrett (21) haar debuut op Jazz in het Dorp. Dat beviel zo goed, dat we haar dit jaar weer een plek bieden!

De band bestaat uit studenten van het Junior Jazz College en het Conservatorium van Amsterdam. Samen met trompettist Ian Cleaver (NJJO, 18), altist Daniel Keller (14) en zangeres Bahghi Yemane (19) heeft de band muziek van Chet Baker en Art Pepper in een fris jasje gestoken. Annick Sickinghe: 'Ons recente eerste album is een ode aan de kracht van vriendschap en verbinding. Het bevat een aantal interessante en minder vaak gespeelde stukken. We hebben het album helemaal op eigen kracht gemaakt. De eerste 150 exemplaren waren al verkocht voordat we de studio in gingen'.

De gretigheid waarmee dit jonge sextet de west coast jazz benadert zal de liefhebbers zonder twijfel weer aanspreken.

14:00 - 15:00

THE BLUESTONE
19:00 - 20:00
Voor de derde keer - zo goed!

Met een drummer die woont in het Oude Dorp mag Bluestone na de successen op de eerste twee edities van Jazz in het Dorp ook dit jaar niet ontbreken!

Based in the west of Holland the band was formed some years ago by Ron and Berry who wanted to play the music they loved the most: THE BLUES!?

After much searching and many try-outs the right combination was finally found in 2010 when Ian and Giuseppe joined the ranks. ?Inspired by the blues and bluesrock from the sixties and early seventies, the band plays songs written by blues legends like Muddy Waters, John Mayall, Jimi Hendrix and Eric Clapton, as well as more recent artists like Stevie Ray Vaughan and Joe Bonamassa.

Bluestone has a tight rhythm section, bluesy guitar and gritty vocals.

Blues played from the heart, blues with a feeling. Bluestone is: Ron Prins (guitar), Berry Rudolph (bass), Ian Dole (vocals and bluesharp), Giuseppe Quiroli (drums).

THE ROYAL SISTERS
17:00 - 18:00
Meet the evil Andrew Sisters!

The Royal Sisters zijn een vocal trio, met hun wortels in het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Het trio bestaat uit de zangeressen: Egle Petrosiute, Liesbeth Gieben en Liesbeth Maiburg, en worden begeleid door een fantastische band.

Het volle en rijke geluid van hun drie stemmen samen vormt de basis van hun eigenwijs en veelzijdig programma. Met een frisse en speelse twist performen ze eigen arrangementen van jazz standards, altijd op zoek naar een verrassende en originele interpretatie van de tekst. Het leverde hen commentaren op als: Jullie zijn de Evil Andrews Sisters! en Jullie maken jazz weer sexy.

18:00 - 19:00

20:00 - 21:00

thv WineKitchen
PODIUM 6 - AM Groep
LUCA GIANQUITTO TRIO
20:00 - 21:00
Napolitaanse Jazz met een Amstelveens tintje!
featuring Jasper Somsen & Floris van der Vlught

Luca Gianquitto is an Italian guitarist and music composer living in Amstelveen, where he runs his own guitar & music school! On Sunday 25 September he will present his new CD at the Concertgebouw Amsterdam. At Jazz in het Dorp Luca will be playing with Floris van der Vlugt (saxophone) and Jasper Somsen (double bass).

Luca has a Jazz music degree at the Conservatory of Music in Naples, specializing in Big Band arrangement and Jazz Improvisation. During his career he travels and plays as professional musician in Italy, Switzerland, Germany, Holland, Belgium, Turkey, Tunisia, Canada, Mexico, Guatemala, on venues and events such as Montreal Jazz Festival, Eurojazz Festival Mexico City, Istanbul Jazz festival.

In 2005 he was recognised among the “New Italian Jazz talents” by Chicco Bettinardi commission and in the same year he signed off a contract with Wide Sound, released the acclaimed instrumental album “My Big Room”.

Trio LUX
12:00 - 12:45
Stijl: Funk, Jazz, Pop
Categorie: Jong Talent

LUX is een verse, vernieuwde band die Pop en Jazz op een speelse manier mengt. Leden van Lux studeren oa. aan het conservatorium van Amsterdam, bruisend van enthousiasme om zich in de muziek te ontwikkelen. Het repertoire van Lux bestaat uit eigen composities en bestaande stukken in een nieuw jasje.

 • Madelief van Vlijmen- Dubble Bass/ Zang
 • Boye Ingewersen - Piano
 • Annick Sickinghe - Drums
 • DJ A.L.X.
  12:45 - 13:45
  Stijl: Jazz with a Groove (DJ)
  Categorie: Lokale Helden

  De ‘groove’ staat centraal. Lekkere jazzy funky classics, onvervalste soul. Echte muziek die je ook echt raakt! Wat kunt u verwachten; Jazzy, funky, soul classics, 70’s/80’s/90’s grooves, disco, everything with a groove !
  DJ A.L.X. is al ruim 30 jaar bezig als DJ. In de jaren '80 en '90 draaide hij in diverse discotheken in binnen -en buitenland en was tevens werkzaam bij verschillende radiostations. Anno 2015 nog steeds veel te vinden op festivals, bruiloften,feesten,clubs en discotheken door het hele land waaronder vaste draaiavonden en het organiseren van veel feesten, events en optredens met artiesten en dj’s. Tevens al meer dan twintig jaar met zijn eigen radio programma via RTV Amstelveen.

  19:00 - 20:00

  GIDEON TAZELAAR TRIO
  14:00 - 15:00
  Sax-wonder van het Conservatorium!

  Het Gideon Tazelaar trio, bestaande uit Gideon Tazelaar (saxofoon) Ties Laarakker (contrabas) en Wouter Kühne (drums), speelt met name jazzmuziek uit de jaren 50, 60. Deze pianoloze-bezetting zorgt voor veel interactie tussen de musici en veel vrijheid in de improvisaties. Het trio treedt ook regelmatig met gastmusici op zoals Benjamin Herman, Ben van Gelder, Dick Oatts, Martijn van Iterson en Simon Rigter. Het trio laat zich inspireren door het Sonny Rollins trio en de muziek van John Coltrane. 

  Gideon Tazelaar (1997) begon op zijn 7e met saxofoonles. Op zijn 14e werd hij toegelaten tot het Conservatorium van Amsterdam. Op zijn 8e trad hij op in het Concertgebouw in Amsterdam en vanaf zijn 11e speelde hij bijna ieder jaar op het North Sea Jazz Festival onder andere met zijn eigen kwartet. Hij viel reeds enkele malen in bij het Jazz Orchestra van het Concertgebouw en het New Cool Collective. 

  Ties Laarakker (1989) begon op jonge leeftijd met muziek maken. Hij koos op zijn 14e voor de contrabas en werd op zijn 16e toegelaten tot het conservatorium van Amsterdam. Hij speelde in klassieke orkesten, popbands en ontelbare jazzformaties. Uiteindelijk ontpopte hij zich in ensembles als Bop This! en de Dutch Concert Big Band tot de zuivere jazzbassist die hij nu is. In zijn vrije tijd studeert hij wiskunde aan de Universiteit van Amsterdam.

  Wouter Kühne (1996) begon op zijn derde te drummen op potten en pannen en kreeg op zijn 7e zijn eerste drumles. Op zijn 16e maakte hij zijn debuut op het North Sea Jazz Festival. Afgelopen jaar deed hij eindexamen en werd toegelaten tot het Conservatorium van Amsterdam.

  13:00 - 14:00

  15:00 - 16:00

  ESTHER & MATEUSZ BAND
  16:00 - 17:00
  Avant garde benadering van traditionele duojazz !

  Verstilde eenvoud zou je de eerste gezamenlijke cd van zangeres Esther van Hees en gitarist Mateusz Pulawski kunnen noemen, maar zo simpel ligt het niet. Esther is een prachtig subtiele zangeres, zonder grote uithalen, alles in evenwicht en uiteraard loupzuiver. Mateusz is een vergelijkbare gitarist, evenwichtig, subtiel en technisch grandioos. Samen is het een perfect duo.

  Esther en Mateusz leerden elkaar enkele jaren geleden kennen tijdens de Nel sessie in Amsterdam. Sindsdien spelen ze samen en wordt hun concept steeds sterker. Hun repertoire bestaat uit composities van Mateusz waar Esther tekst op schrijft. Daarnaast spelen ze ook muziek van Bill Evans en andere componisten waar ze allebei van houden. Het duo won tijdens de halve finales van de Keep an Eye International Jazz Award de aanmoedigingsprijs.Onlangs hebben ze besloten hun duo uit te breiden met een ritme sectie, voor special gelegenheden, zoals Jazz in het Dorp!

  17:00 - 18:00

  TAEK, BLANK & MEER
  18:00 - 19:00
  Dampende Blues, dit jaar zonder Frank, maar met Meer!

  Taek, Blank & Frank zijn als band langzamerhand een begrip geworden in Friesland en omstreken. Dankzij de Sneekenaren Johannes Blanksma en Herman Frank speelt de formatie al jarenlang de podia in Noord Nederland plat. Maar Amsterdammer Rob Taekema zorgt er voor dat het westen niet achterblijft, zo heeft TBF bijvoorbeeld al een aantal keren in Aalsmeer gespeeld.

  Ze speelden al op beide voorgaande edities van Jazz in het Dorp en zijn er ook dit jaar weer bij. Dit keer zonder Frank, maar met Meer: Wytze van der Meer. Hij speelde o.a. bij Elske de Walle in de band en voegt vanuit zijn achtergrond ook nog eens wat meer jazz toe aan de soulvolle sound van het trio.

  Taek, Blank en Meer zijn: Rob Taekema - zang en gitaar (bekend van o.a. Fruitcake), Johannes Blanksma - drums (ex Novo band, nu o.a. Roadhouse), en Wytze van der Meer - bas (speelde in band Elske de Walle).

  Grand Cafe 't Oude Dorp
  PODIUM 7 - Happy Bodies
  14:00 - 15:00

  CMO ORCHESTRA 'NOTHING BUT JAZZ'
  13:00 - 14:00
  Bigband: 26 kids van Concertino MuziekOnderwijs!

  Concertino Muziekonderwijs was established in 2010 by Trumpetist Roi Shabat and Saxophonist Yaniv Nachum with the purpose of bringing music education and music tradition to the Jewish community in Amstelveen and Amsterdam.
  Since its establishment the school developed several orchestra's and different ensembles and dedicating its program to provide music education, activities, concerts and reach out to the community. The school is striving to present many styles of music in many forms from classical music to jazz and pop and to traditional music. Concertino introduce different instruments and put emphasis on ensemble playing
  With the support of Stichting MOCA (muziek / onderwijs / culture & activiteiten) the CMO orchestra has been performing in many occasions and events both for the community and outside. the orchestra woks on a versatile repertoire and initiates theme concerts such as "One Note Samba, a Latin jazz concert" , "Nothing but Jazz, a tribute to jazz giants" , "The Beatles tribute concert" and many more. The orchestra played at many different events and venues among others in the Amsterdam RAI and the Dam square in Amsterdam.
  The band keep developing its style and sound and working towards new repertoire and new performing opportunities

  MUSHROOM MOSIS
  15:00 - 16:00
  Soulvolle liedjes, recht uit het hart!

  Danny van Dien en Damani Leidsman zijn Mushroom Mosis , een duo waarbij de muzikale band te horen is vanaf het moment dat Danny’s gitaarspel en Damani’s warme stem te horen zijn. Oorspronkelijk begon het als een productie/songwriting project, maar al snel bleek dat ze de muziek veel liever zelf op het podium ten gehore brachten. Samen met hun band gingen Damani en Danny aan de slag om hun visie tot leven te brengen.
  Op de gelijknamige EP die ze op 15 juni in Paradiso lanceren verkent Mushroom Mosis een wereld waarin tegenstrijdigheden de boventoon voeren en waar liefde voor jezelf het antwoord is. Van zoete jazzpop liedjes naar stevige gitaarsolo’s, Mushroom Mosis weet elke emotionele snaar te raken.
  check: www.mushroommosis.com

  16:00 - 17:00

  KIM HOORWEG
  17:00 - 18:00
  The Young Lady of Jazz!!

  Jazzzangeres Kim Hoorweg (22) staat met één voet in New York, maakt underground jazz met Erykah Badu-georienteerde grooves & hip-bop met een soul-touch. Raul Midon, Trijntje Oosterhuis, Gino Vanelli, Candy Dulfer, Robin Nolan en Benjamin Herman werkten al eerder met deze jongedame.
  Ooit als 14-jarig meisje getekend bij Amerikaans platenlabel Verve, te zien geweest bij De Wereld Draait Door, opgetreden tijdens het North Sea Jazz Festival, openingsact op de Uitmarkt 2015, bekende gast bij Radio 6, in de Heineken Music Hall gezongen met het Metropole Orkest en genomineerd voor een Edison. Je zou bijna vergeten dat ze pas 22 jaar is! Op de Uitmarkt 2016 brengt ze haar Ode aan Amy Winehouse. Op Jazz in het Dorp treedt ze op met haar eigen band.

  Check: www.kimhoorweg.com

  18:00 - 19:00

  FELLOWS BIG BAND
  19:00 - 20:00
  Echte Amstelveense Bigband!

  Fellows heeft een volledige bigband bezetting van meer dan 20 personen. Dirigent is de bekende jazztrompettist Loet van der Lee, die middenin de fascinerende wereld van de jazz staat en Fellows Bigband daarvan volop laat profiteren.
  Het repertoire van de Fellows Bigband is verrassend breed. Naast traditionele, swingende bigband-nummers van grootheden als Count Basie en Duke Ellington is er volop plaats voor Latin, funk of pop in bigband arrangement. Op Jazz in het Dorp spelen ze natuurlijk een lekkere jazzy set!
  Check: http://www.fellowsbigband.nl

  20:00 - 21:00

  De optredens zijn verdeeld over 6 buitenpodia en 1 podium binnen in Museum Jan van der Togt.

  locaties podia

   

  Podium 1 – Dorpsplein – sponsored by: Van Poelgeest BMW-Mini

  Podium 2 – Museum Jan van der Togt – sponsored by: Van Kerkwijk Piano’s

  Podium 3 – Naast De Kapper – sponsored by: AH van der Linden

  Podium 4 – Naast Sagar Royal – sponsored by: Dansschool Mittelmeijer

  Podium 5 – Naast Museumspoorlijn – sponsored by: Poundwise, Voorma & Millenaar

  Podium 6 – Tegenover The WineKitchen – sponsored by: AM

  Podium 7 – Bij Grand Cafe ’t Oude Dorp – sponsored by: Happy Bodies

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *