Lokale toppers op Jazz in het Dorp

Taek, Blank & MeerSwingende saxen, gierende gitaren, dansende drums en zwoele zang: 4 september barst het dorp weer uit zijn voegen tijdens Jazz in het Dorp. Een dag waarop jong talent de kans krijgt om te schitteren, dé jazzartiesten van morgen vandaag al spelen en vooral ook: waar Amstelveen laat zien wat zij in huis heeft op muzikaal gebied. En dat is nogal wat!

Amstelveen, daar zit muziek in: de local line-up!
Ook dit jaar meldden veel lokale zangers, zangeressen, bands en gezelschappen zich aan. sadieschoiceDe keuze was lastig, maar het is gelukt: ook dit jaar heeft Jazz in het Dorp weer een mooie, vernieuwende échte Amstelveense line-up:

Sadie’s Choice, met in de gelederen 3 zeer populaire docenten aan de afdeling ‘Pop & Jazz’ van de Muziek- & Dansschool Amstelveen, brengt de zwoele sfeer van gepassioneerde jazzy soul.

In het Museum Jan van der Togt brengt trio Mark Wanninkhof opJAZZ KIDS BIG BAND -Concertina (met Amstelvener Mark op piano) aanstekelijke jazz & latin.

De voor velen bekende oude dorpeling Beppe Quiroli en zijn Bluestone spelen ook dit jaar, op veler verzoek, weer een ruige, dampende bluesset.

Luca Gianquitto, van zijn eigen LG Guitar School in Amstelveen, presenteert 25 September zijn nieuwe CD in het Concertgebouw, maar trakteert Jazz in het Dorp 4 september alvast op zijn héérlijke Napolitaanse Jazz.

Met dé pianotechnicus van Van Kerkwijk piano’s aan de Amsterdamseweg als helft van het duo kán het niet anders of A Case of Us betovert het Museum van der Togt met prachtige Jazz Standards. En ze nemen ook Lyda’s Ladies mee van Amstelveense zangcoach Lyda van Tol!

Pitch & The Swiffers is de band van striptekenaar én Amstelvener Hein de Kort en speelt wat ze zelf “Surf Jazz” noemen. Heerlijke muziek, gebaseerd op oude én modernere surfmuziek.

Het CMO Orchestra is de kinderbigband van Concertino Muziek Onderwijs uit Amstelveen. Zij openen Jazz in het Dorp met een spetterend optreden op het podium voor Grand Café ’t Oude Dorp.

Op veler verzoek treden ook dit jaar Taek, Blank & Meer (red. officieel Taek, Blank & Frank, maar Frank is op vakantie) op. Rob Taekema is bekend van The Beach in Aalsmeer en voor een goede buur maakt de organisatie natuurlijk een plek vrij!

Het West Coast Jazz Tentet “Cool Dawn” presenteerde begin dit jaar haar nieuwe CD ‘Meet Monk’. In de jaren vijftig arrangeerde Andre Hodeir (1923-2011) een aantal stukken van de jazzpianist Thelonious Monk voor de Jazz Groupe de Paris, deze vormden de basis voor de indrukwekkende Meet Monk-tour van Cool Dawn.

En op een echt Amstelveens jazzfestival mag natuurlijk dé enige echte big band van Amstelveen niet ontbreken! De meer-dan-twintig-koppen-tellende Fellows Big Band geeft om 19 uur een heerlijke jazzy show!

Nieuwgierig geworden naar ál dat moois? Kom dan zondag 4 september tussen 13:00 en 21:00 uur naar het Oude Dorp. Geniet van heerlijke hapjes en drankje, echte Amstelveense gezelligheid en natuurlijk: geweldige muziek! Het volledige programma vind je hier.

De toegang tot Jazz in het Dorp is gratis!

 

 

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *