Kinderprogramma

Eerst wacht ons nog een lange, hopelijk warme zomer. Maar daarna… als de wekker weer vroeg gaat, de broodtrommels weer gevuld moeten worden en school weer begint, is het zover:  Jazz in het Dorp! Op 10 september wordt het Oude Dorp van Amstelveen omgetoverd in een swingend spektakel voor oud…én jong!

De hele dag treden op zeven podia meer dan 25 verschillende bands op. Van gevestigde namen als Mathilde Santing en Sherry Dyanne tot jong en upcoming talent van het Conservatorium van Amsterdam. Speciaal voor kinderen valt er de hele dag van álles te beleven!

 


Optreden 4Beat – Make Some Noise For The Drum!
(Podium Dorpsplein 13.00 – 14.00 uur)
De vier jonge percussionisten van 4Beat laten in een energieke voorstelling kinderen en hun ouders kennis maken met trommels en ritmes uit de hele wereld. Spetterende drums en percussie uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika worden gecombineerd met de urban-scratch-sounds van de dj; jongleren op ritme, met body-percussie, met mystieke oriëntaalse percussie, met zang en dans. Zelf meedoen kan ook: klap, zing en stamp mee of klim op het podium om mee te trommelen! Prrrrr pam-ka-dam!


JazzKidsCorner (rondom de Dorpskerk 14.00 – 18.00 uur)
Rondom de Dorpskerk kunnen kinderen zich na het optreden van 4Beat tussen 14:00 en 18:00 helemaal uitleven in de JazzKidsCorner. Tegen een kleine vergoeding krijgen zij een strippenkaart waarmee van álles valt te beleven. Doe mee aan verschillende interactieve muzikale workshops (waaronder een percussie workshop van 4Beat!), leef je uit op het springkussen, laat je schminken, knutsel mee en neem een glittertattoo! Honger gekregen van al dat leuks? Geen probleem! Een suikerspin, een zakje popcorn en een beker limonade zijn ook inbegrepen. Een all-in muzikaal kinderfeest!

Laat je inspireren door jonge jazz talente
Op Jazz in het Dorp spelen veel jonge jazz talenten. Ze spelen bijvoorbeeld saxofoon, gitaar, trompet, piano of zingen de mooiste jazzliedjes. Kom kijken bij een van de podia en misschien gaat het bij jou ook wel kriebelen…en sta jij een volgende keer op ons podium!

Zet hem in je agenda!
Jazz in het Dorp wordt zondag 10 september 2017, van 13:00 tot 21:00 uur gehouden in het Oude Dorp van Amstelveen. De toegang is gratis! Het kinderprogramma wordt mede mogelijk gemaakt door The Legal Company en FESTT.