Kinderprogramma

Ageeth de HaanOok voor kinderen vanaf 2 jaar is er van alles te genieten op Jazz in het Dorp! Om 13.00 uur begint het festival met een swingend optreden voor kinderen van Ageeth de Haan. Je kent haar vast wel van de WNF-Bamboeclub, uit het theater, of van haar vele CD’s met aanstekelijke kinderliedjes! Ageeth speelt op Jazz in het Dorp haar voorstelling ‘Dag zon! Dag zee!’

“Ik zit hier zo lekker” is een zin uit een van de liedjes en vertelt meteen iets over de sfeer van dit programma. Actief meedoen of gewoon zitten luisteren; alles is goed, je kiest lekker zelf. In dit sprankelende interactieve liedjes programma neemt Ageeth je mee van hier naar daar. Veel mooie liedjes met daartussen korte teksten waarmee Ageeth de liedjes op natuurlijke en vanzelfsprekende wijze aan elkaar verbind. Over een eindje vliegen, wilde dieren, over limonade met taart, papaʼs en mamaʼs en het strand. Het programma bevat liedjes uit haar hele repertoire. Ageeth speelde dit programma al op North Sea Jazz Kids. Net als daar speelt Teus Nobel ook in deze voorstelling mee op zijn trompet. Dat geeft nog een extra jazzy tintje!

Na de voorstelling gaat om 14.00 uur het speciale kinderterrein bij de Dorpskerk open. Je kunt daar tot 18.00 uur ’s avonds terecht voor onder andere:

  • workshops muziek en workshop musical voor kids
  • lekker springen op een springkussen
  • facepainten of een jazzy glittertattoo
  • suikerspinnen
  • popcorn
  • creatief knutselen
  • of gewoon even loungen in het gras!

Onze muzikale workshops worden gegeven door Juf Willemijn Bonder, de leukste juf van de Muziek- en Dansschool Amstelveen en zelf zangeres, fluitist en dirigent! 

Workshops Muziek

Als kinderen muziek horen is stilzitten bijna onmogelijk en dat goed komt goed van pas bij deze workshop. De kinderen gaan samen aan de slag met muziek via beweging, ritme spellen en improvisatie. Alles gebeurt spelenderwijs en is dus een feestje tijdens Jazz in het Dorp!

14.15 – 14.45: workshop muziek (4 – 8 jaar)

15.45 – 16.15: workshop muziek (4 – 8 jaar)

Workshop Musical

In een musical wordt gedanst, gezongen maar ook geacteerd. Dat maakt musical zo bijzonder en speciaal. Het is een toneelstuk waarin liedjes zitten die vaak door dans worden begeleidt. Tijdens deze korte musical workshop gaan we aan de slag met het zingen van een lied en daar gaan we bij dansen en bewegen. Wil jij kennismaken met musical en zing, dans of acteer je graag? Dan is dit je kans!

17.30 – 18.00: workshop musical (6 – 12 jaar)

 Ga zeker ook met je ouders even kijken bij een optreden van een van de jonge talenten op onze podia. Misschien krijg je wel ontzettend zin om in de toekomst ook bij ons op het podium te spelen! Alle reden dus om met je ouders samen naar Jazz in het Dorp te komen. Ze zullen geen kind aan je hebben!