2015 – Jazztalent Thom Hoorweg sluit Jazz in het Dorp af

Thom-Hoorweg-credits_-lenny_oosterwijk-small-580x280De tweede editie van Jazz in het Dorp krijgt een fantastische slotact. Niemand minder dan Thom Hoorweg, uitgeroepen tot Radio 6 Jazz en Soul Talent sluit het festival funky af op het podium bij het Grand Café.

Debuutalbum
De jonge upcoming zanger/toetsenist Thom Hoorweg (19), verbonden aan Harlem Recordings, bracht dit jaar zijn debuutalbum Two Faced uit. Meer dan een jaar lang werd door de crème de la crème van de Nederlandse muziekscène gewerkt aan dit album. Naast Shirma Rouse, Phatt en zus Kim (die meedoen als backing vocals) bestaat de band uit musici van Typhoon, Anouk, de Kernkoppen, Re:freshed Orchestra en het Metropole Orkest.

Soul-flavoured Neofunk
Als telg van de muzikale familie Hoorweg zit muziek hem in het bloed. Toch heeft Thom een heel ander geluid dan vader en jazzpianist Erwin of zus en zangeres Kim. Zijn voorliefde voor soul/funk weet hij op magistrale wijze te vertolken tot heerlijke Soul-flavoured Neofunk met een stevige jazzy bite.

Jazzism: “Thom vertegenwoordigt de hedendaagse blik van een jonge generatie op jazz anno 2015”

3 voor 12: “Aangevuld met zangpartijen van zus Kim, Shirma Rouse en Phatt maakt dit album nu al tot een van de beste muzikale resultaten van dit jaar”

Van Radio 6 en DWDD tot Jazz in het Dorp!
Thom werd uitgeroepen tot het Radio 6 Jazz & Soul Talent, en maakte begin dit jaar indruk bij de DWDD. Op Jazz in het Dorp treedt hij op met een grote band, uitgebreid met blazers, backingvocals en percussie. Behalve veel eigen werk brengt Thom met het nummer “Keep On Running” een ode aan een van zijn grote voorbeelden Steve Winwood.

Podium voor aanstormend talent
Jazz in het Dorp vindt het belangrijk om jonge jazzmusici een podium te bieden. Naast Thom Hoorweg zullen daarom nog veel meer aanstormende talenten optreden. Kijk hier voor de hele programmering!

Geplaatst in Uncategorized.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *