Het programma van Jazz in het Dorp 2016 is bekend!

Teus Nobel - fotograaf Eric van NieuwlandMet nog een maand te gaan tot zondag 4 september, de dag waarop de derde editie van Jazz in het Dorp wordt gehouden, maakt de organisatie het volledige programma bekend. In totaal treden tussen 13:00 en 21:00 uur 30 verschillende artiesten op, op 7 verschillende podia in het oude dorp. De organisatie programmeert dit jaar in drie verschillende categorieën: jong & upcoming jazztalent, lokale helden en regionale smaakmakers. Ook speciaal voor kinderen zijn er dit jaar verschillende swingende optredens en activiteiten!

Bekijk hier het volledige programma

 

Jong & Upcoming
“Jong talent een podium bieden”, dat is één van de doelstellingen van Jazz in het Dorp. Maar liefst vijf NPO-Soul&Jazz talenten zijn geprogrammeerd. Bovendien wordt één podium gevuld door de jonge jazztalenten van het Junior Jazz College en één door studenten van het Conservatorium van Amsterdam, waaronder het Gideon Tazelaar Trio, de New Amsterdam Voices en Esther & Mateusz Band. Van West Coast Jazz tot zevenstemmige a capella en van sax-wonder tot Avant Garde: het is er allemaal!

Lokale Amstelveense helden
Jazz in het Dorp is een lokaal festival, georganiseerd door Amstelveners, voor Amstelveners. Daar mogen lokale artiesten natuurlijk niet ontbreken! Dit jaar treden verschillende nieuwe namen van eigen bodem op, zoals de 20-koppige Fellows Big Band, surf jazz door Pitch & the Swiffer van Amstelvener én striptekenaar Hein de Kort en funky jazzy soul door Sadie’s Choice (met drie docenten van de Muziekschool Amstelveen). Ook succesvolle lokale namen van voorgaande jaren geven dit jaar weer acte de présence, waaronder de dampende bluesformatie The Bluestone en Taek, Blank & Meer.

Intieme concerten in Museum Jan van der Togt
Het pianoconcert van jazzpianist Elvis Sergo in het Museum Jan van der Togt was vorig jaar zo’n groot succes, dat dit jaar is gekozen voor een uitbreiding van deze intieme binnenconcerten. Naast Elvis Sergo, die ook dit jaar weer zijn oorstrelende pianoklanken ten gehore brengt, treden 4 september ook A Case of Us (met Lydia’s Ladies), het Xavi Torres Trio en Trio Mark Wanninkhof op in het museum.

Regionale toppers
Van de betoverende singer/songwritster Lorrèn tot het Electro Indie jazztrio Fluks: met verschillende regionale toppers biedt de dag écht voor ieder wat wils. Veelbelovende artiesten en gevestigde namen uit de jazzwereld zullen dit jaar schitteren op Jazz in het Dorp, zoals Kim Hoorweg (the Lady of Jazz), Mushroom Mosis met heerlijke soul, Teus Nobel (de Nederlandse Miles Davis!) en de immer swingende (voor 0 tot 100) Busquito’s.

Uitgebreid kinderprogramma voor de jonge jazzliefhebbers
Ook voor (groot)ouders met kinderen wordt Jazz in het Dorp een heerlijk dagje uit. Speciaal voor de allerkleinsten brengt Ageeth de Haan haar swingende, interactieve liedjesprogramma ‘Dag zon, dag zee!’.  Ook de bigband van 26 kinderen van Concertina Muziek Onderwijs treedt op. Daarnaast is er de hele dag van álles te zien, doen, proeven en beleven voor kinderen. Het complete kinderprogramma wordt binnenkort bekend gemaakt!

Jazz in het Dorp wordt dit jaar gehouden op zondag 4 september, van 13:00 tot 21:00 in het Oude Dorp van Amstelveen. De toegang is gratis!

Geplaatst in Uncategorized.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *