Conservatorium van Amsterdam partner van Jazz in het Dorp

Gideon Tazelaar Trio

Gideon Tazelaar Trio

Een jazzfestival dat jonge musici een podium wil bieden en een Hogeschool voor de Kunsten die bárst van het aanstormend talent: dat is een combinatie waar muziek in zit! Daarom zijn het Conservatorium van Amsterdam en Jazz in het Dorp de samenwerking aangegaan. Op de derde editie van Jazz in het Dorp, 4 september aanstaande, zullen op één podium studenten van de jazzopleiding van het Conservatorium schitteren en op een ander podium de jonge talenten van het Junior Jazz College.

Over het Conservatorium & Junior Jazz College
Het Conservatorium van Amsterdam is het grootste en meest veelzijdige conservatorium in Nederland, met een breed repertoire aan afstudeerrichtingen op het gebied van klassieke muziek, oude muziek, opera, popmuziek en natuurlijk: jazz.

Het Junior Jazz College is dé nationale (voor)opleiding voor jong toptalent aan het Conservatorium. Leerlingen tussen de 12 en 18 jaar worden hier voorbereid op het conservatorium en een bloeiende carrière daarna.

Gerhard Jeltes, Amstelvener én coördinator van het Junior Jazz College: ” Het is voor het JJC/CvA  geweldig om in de directe omgeving zo’n podium er bij te hebben gekregen! We hopen dat jazz door de optredens van het JJC en de studenten van het CvA toegankelijker wordt voor het Amstelveense publiek, terwijl het speelniveau juist heel hoog is”

 

Esther en Mateusz

Esther en Mateusz

Jong talent
Vorige jaren maakten Medine Bouma, Trio Lux en het JJC Quintet, allen bestaand uit (ex-)studenten van het Conservatorium en het Junior Jazz College, al diepe indruk op Jazz in het Dorp. Hun muzikale kwaliteit, performance en speelplezier spátte van het podium: reden voor de organisatie van Jazz in het Dorp om in 2016 nog nadrukkelijker een podium te bieden voor jong jazztalent.

Sander Mager, festivaldirecteur: “We vinden het ontzettend belangrijk, maar vooral ook heel erg léuk om jong jazztalent podiumervaring op te laten doen. Vorig jaar waren we blij verrast door de sprankelende optredens van het Junior Jazz College, dat smaakte naar meer! We zijn dan ook erg blij met de samenwerking met het Conservatorium”.

Dit jaar zullen onder andere het Gideon Tazelaar Trio, de Esther en Mateusz Band, het Xavi Torres Trio en de New Amsterdam Voices optredens namens het CvA.

Jazz in het Dorp is hét jazzfestival in het Oude Dorp van Amstelveen, waar op 6 podia alle denkbare jazzstijlen te horen zijn. Dit jaar vindt Jazz in het Dorp plaats op zondag 4 september 2016, van 13:00 tot 21:00 uur.

 

 

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *