Praktische informatie

Bereikbaarheid

Met de fiets
De makkelijkste manier om Jazz in het Dorp te bereiken is met de fiets! Er zijn extra fietsenrekken bij het Raadhuis aan de Laan Nieuwer Amstel en er wordt een grote fietsparkeerplaats gemaakt bij het Keizer Karel College (Elegast).

Doorgaand fietsverkeer kan niet door het Oude Dorp rijden en wordt omgeleid. Het Kazernepad (Zwarte Pad) is wel gewoon toegankelijk. Volg de omleidingsborden en volg de instructies van de verkeersregelaars op!

Met de tram
De leukste manier om naar Jazz in het Dorp te komen, is met de Museumtramlijn. Deze oude spoorlijn rijdt met een unieke verzameling museumtrams tussen het Haarlemmermeerstation in Amsterdam en Bovenkerk in Amstelveen en stopt mídden in het dorp! Tijdens Jazz in het Dorp geldt een speciaal jazztarief en ook rijdt er ’s avonds een extra tram terug. Kijk hier voor de haltes en vertrektijden.

Met de auto
Tijdens Jazz in het Dorp zijn verschillende straten in het dorp afgesloten of beperkt toegankelijk.

Autovrije straten
De volgende straten zijn autovrij en worden omgevormd tot voetgangersgebied:

 • Dorpsstraat
 • Stationsstraat (inclusief parkeerterrein naast De Bajes)

De afsluiting gaat in op 10 september om 08.00 uur en duurt tot zondagavond 23.00 uur. Tijdens de opbouwperiode (09.00 – 13.00 uur) en afbouwperiode (21.00 – 23.00 uur) zijn de afgesloten straten alleen toegankelijk voor hulpdiensten en transport ten behoeve van het festival. Tijdens het festival zelf zijn de afgesloten straten alleen toegankelijk voor hulpdiensten.

Beperkte toegankelijkheid woongebied 
De volgende straten zijn tijdens Jazz in het Dorp alleen toegankelijk voor bewonersverkeer:

 • Badlaan: alleen toegankelijk vanaf noordzijde via kruising Dorpsplein/Burgemeester Colijnweg, de zuidelijke toegang vanaf de Dorpsstraat is afgesloten.
 • Veenplaats: alleen toegankelijk vanaf Noordzijde via Badlaan en Zetveld, de toegang via de kruising Dorpsstraat/Veenplaats is afgesloten.
 • Laan Nieuwer Amstel achterzijde woningen: alleen toegankelijk vanaf Noordzijde via de Badlaan, de toegang via Veenplaats is afgesloten.
 • Bouwensland: alleen toegankelijk vanuit noordelijke richting, via Smedemanplein en doorgang over fietspad, de kruising Bouwensland, Stationsstraat is afgesloten.
 • Smedemanplein: alleen toegankelijk via Middeldorpstraat, de kruising met Dorpsstraat/Dorpsplein is afgesloten.
 • Middeldorpstraat: deze straat wordt tijdelijk tweerichtingsverkeer (alleen voor bewonersverkeer).

Verkeersomleidingen – auto
Doorgaand verkeer zal niet via het Oude Dorp kunnen rijden. Aan de westzijde van het Dorp zal verkeer gebruik maken van de Laan Nieuwer Amstel. Aan de oostzijde van het Dorp wordt verkeer van/naar de Ouderkerklaan omgeleid via Veenendaalplein, Kastanjelaan en Keizer Karelweg.

Parkeren
In en rondom het dorp is beperkt parkeergelegenheid. De volgende parkeerterreinen zijn beschikbaar en bereikbaar:

 • Parkeerterrein Raadhuis
 • Parkeerterrein Doornweg
 • Parkeerterrein Aan de Poel

plattegrond2017_horeca_hr

Munten

615_nix18Alle consumpties op Jazz in het Dorp, zowel op de terrassen, bij de buitenbars als in de horecazaken dienen te worden betaald met onze speciale munten. Deze zijn op vier plaatsen te koop, in strips van 4 munten. Betaling kan hier per PIN en met cash. Let op dat eenmaal aangeschafte munten niet retour genomen worden.Een munt kost EUR 2,50 en kan ook gehalveerd worden. Bij elke horecazaak hangt een menukaart waar de prijzen van hapjes en drankjes in munten op weergegeven staan. Verkoop en consumptie van alcohol beneden de 18 jaar is op het festivalterrein en/of in horeca-etablissementen niet toegestaan.

Word vriend van Jazz in het Dorp!

We houden Jazz in het Dorp graag een gratis toegankelijk festival. Veiligheids- en vergunningseisen maken dat echter steeds moeilijker. Vandaar dat we ook op u als bezoeker een beroep doen om met een vrijwillige donatie ons festival te ondersteunen. Bij een donatie van 5 euro of meer bij de kassa of ons vriendenteam, ontvangt u een gratis polsbandje. Zo kunt u aan iedereen laten zien dat u ons steunt! Wilt u ons zakelijk sponsoren? Mail dan naar info@jazzinhetdorp.nl.

Toiletten

Alle bezoekers aan Jazz in het Dorp kunnen kosteloos gebruik maken van de toiletten in alle deelnemende horecazaken. Daarnaast staan er op 4 locaties extra ecotoiletten en paskruizen.

Sfeer

Jazz in het Dorp moet een feestje zijn voor iedereen. Hou dus een beetje rekening met elkaar en de buurtbewoners en vooral: hou het gezellig! Volg verzoeken van organisatie, beveiliging en hulpdiensten aub direct op.

Uw mening telt!

Wij zijn natuurlijk ontzettend benieuwd wat u van ons festival en van de verschillende bands vindt. Wie moet er volgend jaar beslist weer optreden? Wie viel er een beetje tegen? Welke nieuwe bands zou u graag zien? Hoe kunnen we het festival nog leuker en gezelliger maken? Laat het ons weten via info@jazzinhetdorp.nl

 

Eén reactie

 1. Hi,
  my name is Luca Ferrari, I’m an Italian undergournd writer. I’m doing some researches about a jazz piano player named Mike Taylor and I need to contact Peter Vos, a jazz drummer that played in London in half Sixties and knew Taylor, to have an interview with him.
  I’ve seen he is quoted on your home page (as drummer of a band called J4A) for having played a concert on August 24th, 2014. I ask you to have a contact with him possibly.
  Thanks a lot.
  Best regards.
  Luca Ferrari

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *